Karcsonyi fatrzs
2011.10.31. 18:10
Elre bonyolultnak tnhez az elksztse, m aki mer az nyer!
Hozzvalk:
1 db res pisktatekercs
4 ek. lekvr(n meggyet szoktam hsznlni)
5 dkg mazsola
10 dkg porcukor
4 db tojs srgja
10 dkg tcsokold
1 db narancs
25 dkg margarin
1 tasak vanlis cukor
3 ek. rum(vagy aroma)
5 dkg di
Elkszts:
A pisktatekercset vatosan szttertjk, s megkenjk a felforrstott lekvrral. A mazsolt beztatjuk langyos vzbe. A porcukrot habosra kavarjuk a tojssrgkkal,majd gz fltt folyamatosan kevergetve besrtjk. Utna ahgyjuk, had hljn. Kzben a csokit sszetrdeljk s vzgz fltt felolvasztjuk. A megmosott narancs hjt lereszeljk, levt kifacsarjuk s tszrjk.
A margarint habosra kavarjuk a vanlis cukorral, az olvasztott langyos csokival, s a narancshjjal s narancslvel. Ha ksz, aprdonknt hozzdolgozzuk a tojskrmet s vgl a rumot. A mazsolt lecsepegtetjk, a dit durvra vgjuk. A krm 2/3 rszt a pisktra kenjk, majd rszrjuk a dit s a mazsolt. Feltekerjk szorosan, s bevonjuk a maradk krmmel. Ezutn mg zls szerint dszthet dival, pisztcival...
Forrs
|